ЗСУ розширили свою присутність на лівому березі Херсонської області: карти боїв ISW

7 месяцев назад 0

Українські сили утримують позиції та розширюють свою присутність на лівому березі Херсонської області. Також ЗСУ просунулися вперед на Бахмутському напрямку.

Про це повідомляє  з посиланням на  (ISW).

"Південна вісь"
Російський "воєнкор" стверджував, що українські сили просунулися поблизу Новодонецького (12 км на південний схід від Великої Новосілки). Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки біля Пречистівки, Золотої Ниви, Старомайорського та Приютного.

22 жовтня російський військовий блогер заявив, що війська РФ контратакували поблизу Полтавки і охарактеризував цей район як новий напрямок російських наступальних дій.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська продовжували наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Російський "воєнкор" заявив, що невеликі українські групи ведуть розвідку в районі Вербового.

Генштаб ЗСУ також заявив, що українські сили відбили російські штурми поблизу Роботиного та Вербового.

Повідомляється, що станом на 22 жовтня українські сили утримують позиції на східному (лівому) березі Херсонської області. Російські джерела продовжують стверджувати, що українські сили діють у Кринках і що бої тривають біля села.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що українські сили розширили свою присутність на східному березі та позиції від берегової лінії Дніпра до верхів’їв річки Конка.

Російське джерело стверджувало, що українські війська просунулися до 5 км між Олешками та Козачими Лагерями.

Війська РФ продовжують наносити велику кількість авіаударів по правому березі Херсонської області. У Генштабі ЗСУ повідомили, що російська авіація завдала авіаударів поблизу Ольгівки, Львова, Тягінки, Токарівки, Понятивки та Барвінку.

Речник Південного оперативного командування України Наталія Гуменюк повідомила, що за минулу добу російські війська випустили 36 бомб по населеним пунктам Херсонської області.

Російський "воєнкор" заявив, що 22 жовтня українські сили запустили невстановлену кількість ракет С-200 по окупованому Севастополю.