Агентство відновлення оголосило тендери на відбудову Посад-Покровського

7 месяцев назад 0

Агентство відновлення оголосило тендери на відбудову Посад-Покровського.

Агентство відновлення  перші 2 тендери на будівництво 13 житлових будинків у селі Посад-Покровське Херсонської області. Усього буде проведено 9 тендерів – від 5 до 14 будинків у кожному.

У серпні 2023 року Агентство вже розпочало  перших 5 житлових будинків на вул. Дєдуха площею по 70 кв. м. На черзі – 81 будинок:

  • 13 будинків площею 50 м2
  • 40 будинків площею 70 м2
  • 22 будинки площею 90 м2
  • 6 будинків на 120 і 140 м2.

За проєктом передбачена комплексна відбудова: спорудження самих житлових будинків та господарських будівель, які мешканці можуть використовувати для своїх потреб – чи як літні кухні чи для власного бізнесу. Також буде виконано внутрішнє оздоблення, щоб будинки були готові до заселення, виконано благоустрій території, підключення до мереж комунікацій.

Посад-Покровське – це один з перших населених пунктів, де Агентство проводить комплексну відбудову. Концепцію розробило авторитетне архітектурне бюро , вона має стати прикладом для наступних проєктів. Їхній проєкт пропонує повернути селу автентичний образ, запровадивши дизайн-код.

У першу чергу будуть відбудовані житлові будинки. Наступним кроком – навчально-виховний комплекс, будинок сільської ради, центр безпеки та нова амбулаторія, відновлення газо-, водо-, електропостачання, а ще капітальний ремонт автодороги та будівництво обхідної ділянки, вулично-дорожня мережа і комунікації.

У квітні цього року Посад-Покровське було включено до переліку постраждалих населених пунктів, які будуть відновлені в межах експериментального проєкту. Перш ніж оголосити тендери, Агентство відновлення провело публічні консультації з представниками будівельних компаній. Учасникам розповіли про план відбудови та обговорили процедуру закупівлі і основні тендерні вимоги.

Нещодавно Агентство відновлення розробило нову методику проведення тендерів на цивільне будівництво, яка значно спрощує компаніям участь у закупівлях. Запрошуємо компанії із досвідом будівництва до участі в тендерах.  за .

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 16 жовтня.

Довідка. Село Посад-Покровське опинилося в епіцентрі бойових дій з початком повномасштабної війни і 9 місяців перебувало на лінії вогню. Щоденно зазнавало більш ніж 350 обстрілів усіма можливими видами зброї. Через це знищено понад тисячу будівель – житлових будинків і соціальної інфраструктури.