Армія РФ на лівобережжі Херсонщини невдало пробує взяти під контроль логістику Сил оборони — Гуменюк

4 месяца назад 0

Російські війська продовжують обстрілювати Херсонську область, в ніч проти 11 січня били більше по відкритих територіях. Таким чином росіяни намагаються встановити вогневий контроль над логістикою Сил оборони.
Про це в марафоні "Єдині новини" розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк .

"Російські окупанти пробують налагодити вогонь по наших позиціях та по логістиці, яка забезпечує зокрема і підтримку військовослужбовців на лівому березі. Вони також продовжують штурми суходолом, намагаються вибивати нас з того плацдарму, який ми закріпили за собою сили оборони " , — розповіла Гуменюк.

За її словами, минулої доби російські війська 11 разів штурмували позиції Сил оборони на лівому березі, але без застосування техніки, але, як і щоразу, зазнали значних втрат.

"Втрати в них дуже великі. Зокрема за минулу добу ми знищили 10 одиниць автобронетанкової техніки та дві гармати. А це робота зі знищення озброєння військ РФ, яким вони обстрілюють правий берег. Також ми багато працюємо по ліквідації самих окупантів. Втрати їхні дуже суттєві — якщо група 10-15 осіб намагається штурмувати наші позиції, то як мінімум 50 відсотків — це втрати одразу на місці" , — каже Гуменюк.

Втім, попри такі потужні втрати щодня, російські окупанти продовжують свої спроби штурмувати позиції українських військових, формують нові групи.

"Через це у них виникають морально психологічні розлади в підрозділах і суперечки різного плану, тому що зараз на нашому напрямку зокрема зменшилася кількість підрозділів типу "шторм Z", а більше зосереджено морських піхотинців і десантників. А вони вважають себе елітою й іти в такі штурми вони не хочуть. У них є суперечки з командуванням. Саме тому в керівництві угруповання "Днепр", яке там зараз базується, є дуже багато розладу в загальному розумінні подальшого розвитку подій" , — розповіла Гуменюк