Без Херсонщини. Карта Росії на рублях залишиться без окупованих регіонів

5 месяцев назад 0

По російських ЗМІ шириться інформація, що Центробанк Росії не додаватиме на банкноту 100 рублів зображення «нових регіонів» (окупованих Херсонської та Запорізької областей, а також ЛДНР).

Нова «сторублівка» має у верхньому правому куті зображення мапи Росії. Про те, що на ній відсутні окуповані українські території, які в Росії називають «новими», заговорили лише зараз. Це пояснюють тим, що дизайн банкноти розроблений ще 2021 року, а купюра введена в обіг 30 червня 2022 року – ще до фейкових територіальних змін 2022-го. Російський Центробанк повідомив, що додавати зображення нових регіонів не планують.

Однак ця новина викликала в російських пабліках дуже різні відгуки. Одні звинувачують Центробанк у порушенні закону (у травні держдума ухвалила закон про штрафи та арешти за карти з неправильними кордонами Росії) та дискредитацію Путіна, «який приєднав ці регіони до Росії, що ставить собі в досягнення». Інші пишуть про «відчуження територій, екстремізм, сепаратизм», «ідеологічну диверсію». Треті пророкують розпад Росії, вказують, що Крим на мапі зайвий, і навіть ставлять питання: «Вони щось знають?»

Нагадуємо, що останні новини фіксують проблеми армії РФ на лівобережжі Херсонщини: ЗСУ розширили зону контролю в західній частині Кринків, знищили кілька російських вантажівок на трасі до Олешок, завдали удар по російських окупантах, у результаті якого 25 російських солдатів загинули, ще близько сотні отримали поранення.