Черкаський вибухотехнік загинув, розміновуючи деокуповані території Херсонщини

8 месяцев назад 0

Професійний, надійний, цілеспрямований. Він любив життя, був підтримкою для своєї родини, вірним другом, мужнім офіцером, який самовіддано виконував ризиковані завдання, щоб люди змогли повернутися до рідних домівок. Таким залишиться в пам'яті рідних та колег старший інспектор відділу вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Черкаській області Ігор Мельник. Йому назавжди залишиться 34 роки, повідомляє поліція Черкащини.

Народився Ігор 9 червня 1988 року у Смілі на Черкащині. Навчався у Смілянському колегіумі, який закінчив у 2005 році. Ігор ще зі шкільних років займався спортом, був надзвичайно активним, цілеспрямованим.

«Він був дуже доброю людиною. Успішно навчався, був здібним, любив історію, англійську… Займався спортом, туризмом. Коли прийшов час вибору професії –вирішив стати поліцейським , щоб боротися зі злочинністю, з несправедливістю, — розповідає мама Надія Михайлівна.

У 2010 році Ігор Мельник закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ за спеціальністю “Правознавство”.
У 2012 році його призначають на посаду дільничного інспектора Корсунь-Шевченківського районного відділу. Саме в цей час Ігор зустрів кохання свого життя — Надію.

“Ми познайомились з Ігорем на весіллі наших друзів. Це було дуже яскраве знайомство. Ми одразу сподобались одне одному”, — розповідає Надія.

Невдовзі пара одружилася.

Надія зі сльозами на очах згадує, що Ігор був дуже життєрадісним, впевненим в собі, щирим : «Від нього віяло натхненням, любов’ю до життя … У квітні мала бути наша дев’ята річниця в шлюбі. Ігор завжди прагнув розвиватися, хотів досягти чогось більшого. Для мене він був підтримкою, безпекою. Він завжди говорив, що немає таких ситуацій, з яких немає виходу. Це завжди була така тиха гавань, в яку завжди хотілося повертатися, бо він завжди давав мені надію на краще. В нього було багато друзів, він любив спілкуватися, проводити час з іншими людьми. Мав багато хобі, вони постійно змінювалися, але він від них кайфував. Любив подорожувати та підкорювати нові вершини».
Ігор Мельник продовжував працювати в поліції на різних посадах — експерта — криміналіста, згодом — начальника сектору кадрового забезпечення, керівника сектору реагування патрульної поліції.

Вже досвідчений правоохоронець вирішує опанувати складну та небезпечну професію вибухотехніка.

“З Ігорем я пропрацював вісім років. На службі його поважали, бо він був відкритою людиною, завжди говорив тільки правду” , — розповідає друг та колега Олександр Гончаренко.

“Він одразу влився в наш колектив, показав себе дуже принциповою, фаховою людиною, завжди був готовий дізнаватися і пробувати щось нове. Був невиправним оптимістом з надією дивився у майбутнє”, — додає Олександр.
Ігор вивчав всі тонкощі вибухотехнічної справи. І невдовзі став частиною згуртованої команди професіоналів.

З перших днів війни черкаські вибухотехніки працювали на деокупованих територіях. Вони очищували від залишених ворогом боєприпасів населені пункти, ліси, поля й інфраструктуру. Серед них і Ігор Мельник.

7 грудня 2022 року правоохоронці вирушили на чергове завдання. Прибувши до місця, де раніше були позиції ворога, неподалік села Федорівка на Херсонщині, вони почали вилучали боєприпаси, вибухові речовини та зброю для знищення. Під час роботи Ігор разом з колегами підірвався на каскаді ворожих мін…
Тепер він несе небесну варту разом із загиблими побратимами.

Вічна пам’ять Герою…