Чому в окупованому Генічеську постійно гасне світло: окупанти нічого не можуть вдіяти

4 месяца назад 0

Останнім часом в  Генічеській громаді постійно спостерігаються проблеми зі світлом.

Про це редакції  стало відомо з окупаційних джерел новин.

Під час так званої «евакуації» з правобережжя  Херсонщини російські окупанти розмістили тих, хто вирішив втекти разом з ними, на літніх базах відпочинку на  Арабатській Стрілці , де приміщення не пристосовані для зимового проживання. Колаборанти змушені опалювати приміщення електроприладами, це призводить до перевантаження енергосистеми окупованої частини Херсонщини.

Евакуйоване населення обласного центру на лівобережжі Дніпра поселене у пунктах тимчасового розміщення, якими в основному є туристичні бази, що не призначені для зимового періоду. Обігрів таких пунктів розташування здійснюється за допомогою електрообладнання. В умовах зниження температури повітря на території Херсонської області, енергосистема регіону фактично працює на межі своїх можливостей через експлуатацію енергоємних електроприладів для обігріву , — йдеться у повідомленні окупантів.
Зазначається, що збільшення навантаження на енергосистему поза нормативним рівнем може спричинити зниження напруги в електромережах.

Отже, окупанти, не забезпечивши відповідне до необхідності житло для «переселенців» протягом року, виявили повну безпорадність і непрофесіоналізм у вирішенні гуманітарних питань, що призвело до складнощів не тільки для тих, хто вимушено залишив свої оселі, а і для місцевого населення всього регіону.