«Чули вибухи у центрі міста, а що до нас летіло — не почули»: херсонці розповіли про ранкову атаку РФ

5 месяцев назад 0

Близько 7 ранку 12 грудня російська армія атакувала Херсон, обстрілювали його і протягом дня. Пошкоджені житлові будинки, є поранені. Також з танків та артилерії російська армія обстрілювала Садове, Інженерне та Придніпровське.

Херсонка  Оксана Бурлак розповідає, коли сусіди вранці повідомили, що їх будинок обстріляли, вони були у дорозі, їхали до Одеси провідати дитину. Біля будинку розкидане каміння та скло. Один снаряд влучив на подвір’я, другий — у будівлю.
 
"У нас немає дверей і у квартирі немає вікон. Двох великих вікон немає та маленької прибудови. У сусідів також багато пошкоджень. У нас в гаражі стояла сусідська машина, вона вся в дірках. Її майже немає", — говорить жінка. Херсон. Зруйнований російськими обстрілами будинок, 12 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
Під обстрілом була й інша вулиця міста. 11 грудня близько 12 години снаряд влучив там у будинок. Пошкоджена квартира на останньому поверсі, вибите скло у двох багатоквартирних будинках, розказує місцевий житель  Василь .

"Розвернутий весь балкон, у квартирі навіть стіни порозвертало. Поверхи без скла залишилися. А на нижніх — все на балконах повилітало",  — сказав Василь. Херсон. Розкидані після російських обстрілів шматки паркану, 12 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
У квартирі місцевої жительки  Тамари – вибиті вікна. Під час обстрілу вона була на кухні.

"Я була у шоку. Притулилася до стіни й дивилася, навіть не зрозуміла, що відбулося. Дуже страшно було виходити. Коли вийшли подивитися, то в підʼїзді все скло повилітало", — згадує херсонка. Херсон. Шматки скла, шиферу біля обстріляної військами РФ багатоповерхівки, 12 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
"Всі ми злякалися. Дуже злякалися, бо так гепнуло. Це було несподівано. Гепало десь там, у центрі, а сюди не чули, що воно летить"
, — говорить місцева жителька  Наталя.

Прибирати й забивати вікна після обстрілу допомагали рятувальні служби. Херсон. Рятувальники допомагають забивати вибиті внаслідок обстрілів вікна, 12 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон Що відомо про обстріли Херсона 12 грудня Російські війська зранку 12 грудня обстріляли Херсон, поранені троє людей. Усім надали медичну допомогу.

Вдень російські військові вкотре обстріляли Херсон. Снаряди влучили в один з освітніх закладів.