Депутати Херсонської обласної ради вирішують кадрові питання під час засідання сесії

7 месяцев назад 0

стання сесія Херсонської обласної ради тривала більше 5 годин. Про це у своєму дописі в Фейсбук повідомляє депутат облради, ректор Херсонського держуніверситету  Олександр Співаковський :

« Весь час – це пошук балансу між необхідністю ухвалити певні рішення та виконанням вимог законодавства, між повноваженнями обласної ради та військової адміністрації під час військового стану. Звичайно, можна піти шляхом ігнорування місцевого самоврядування і таки приклади є в нашій області, але з іншого боку обласна рада – це певний запобіжник від ухвалення одноосібних рішень. І він точно працює. На порядку денному було 26 питань – кадрові, комунальні, майнові (передача транспорту військовим). Онлайн були присутні 35 депутатів з 64-х, кожен голос критично важливий для прийняття рішень.

Під час свого виступу подякував херсонським лікарям, які у надскладних умовах виконують свою роботу, рятують життя людей. 
Наголосив на необхідності отримати читку позицію щодо ситуації з Херсонобленерго, адже попри норми законодавства, фізичних та юридичних осіб продовжують тероризувати величезними рахунками та погрозами відключити від енергопостачання. Знаю це не з чуток, адже Херсонський державний університет веде претензійну роботу з постачальником з приводу нарахування коштів за період тимчасової окупації. Є питання й по Херсонгазу. В цих моментах як раз і потрібна консолідована позиція депутатського корпусу, зрозуміла херсонцям
».  

Окреме обговорення стосувалось кадрових питань щодо керівників обласних закладів та установ. На думку  Олександра Співаковського , потрібно оголошувати конкурси: 

« По-перше, не може бути подвійних стандартів: комусь на рік продовжувати дію контракту, а комусь до завершення дії військового стану. По-друге, не автоматично продовжувати контракти, а оголошувати конкурси. На прикладі херсонських університетів можу стверджувати: доречно проводити вибори незважаючи на військовий стан, релокацію, розпорошеність колективів. Це свідчить про інституційну спроможність закладу. Всі херсонські університети її продемонстрували і довели, що можливо консолідуватись, об’єднатись навколо спільних цінностей та бачення майбутнього. То чим гірше наші обласні заклади? Моя позиція – потрібно оголошувати конкурси, щоб бачити перспективи ».

Однак, деяким керівникам обласних установ доведеться вже зараз боротися за своє місце. Так,  депутати облради не продовжили контракт із директором комунального закладу «Херсонський академічний обласний театр ляльок» Віктором Гаврилюком .

За це рішення на таємній сесії облради проголосував 31 депутат, з необхідних 33. 

Утримались при голосуванні Юрій Одарченко, Марія Левківська, Ганна Сінкевич та Сергій Хлань. 
Тепер голова Херсонської обласної ради має або звільнити Віктора Гаврилюка, або призначити його виконуючим обовʼязки директора на 3 місяці.