Гуменюк розповіла про ситуацію на півдні та втрати річкового флоту РФ

7 месяцев назад 0

Упродовж минулої доби знищено два плавзасоби супротивників, зазначила керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України.

Позиції Сил оборони на правому березі Херсонської області сильні, і якщо російські окупанти спробують форсувати Дніпро, то зазнають провалу.

Про це керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що окупанти підтягують свої човни до лівобережжя, поновлюють запаси, але Сили оборони їх постійно знищують, зокрема, за минулу добу ліквідовано два такі плавзасоби.

"Регулярно намагаємось "зрізати" цей їхній річковий недофлот" ,- сказала Гуменюк. За її словами, групи ворожих човнів маневрують серед островів, вздовж лівого берега, патрулюючи і спостерігаючи за діями Сил оборони.

Говорячи про можливість здійснення ворогом спроби форсувати Дніпро, Гуменюк зазначила, що це була б "абсолютно летальна для них історія". За її словами, Сили оборони міцно закріпилися на правому березі і протидіятимуть таким спробам.

"Тому це не можливо фактично, і навіть якщо якась ДРГ відчайдухів і висадиться, то вона потрапить в пастку" , — наголосила вона. При цьому додала, що такі спроби на сьогодні не фіксуються, але відбувається маневрування поміж островами, де вони намагаються розгорнути спостережні пости, підвести боєприпаси і поміняти особовий склад.

За її словами, лівобережжя Херсонщини для російських окупантів стало хабом, де вони намагаються відновити підрозділи після гарячих зіткнень на Запорізькому та східному напрямку. При цьому зазначила, що сили ворога, які зосереджені на лівобережжі, є досить потужні, підготовлені й тримають оборону, але їхня кількість не збільшується.

Гуменюк сказала, що Сили оборони не дають ворогу спокійно відпочивати, зокрема, за минулу добу "відмінусовано" 15 одиниць автобронетанкової техніки.