Херсон та шведське місто Норрчепінг починають співпрацю

8 месяцев назад 0

Херсон та шведське місто Норрчепінг починають співпрацю. Про це повідомила пресслужба Херсонської МВА.

Це стало можливим завдяки перемовинам заступника міського голови Віталія Бєлоброва з делегацією м. Норрчепінг.
«Вперше міста налагодили контакт у червні на форумі міжмуніципальних партнерств Україна-Швеція. Тоді ми презентували наш Херсон, його потенціал і унікальність, доносили складну поточну ситуацію та виклики. Але головною метою було здійснити їх приїзд до нас. І вже у вересні представники шведського муніципалітету Норрчепінг Kрістофер Ярнваль та Томас Свенссон побували у Херсоні з візитом» , – розказав Віталій Бєлобров.

За його словами, Крістофер Ярнваль та Томас Свенссон на власні очі побачили, як зараз доводиться жити прифронтовому місту. 
«Це – довгострокова співпраця. Ми зосереджені на післявоєнному часі, але також плануємо термінові проєкти. Перш за все, ми хочемо надати підтримку місту, яке бореться за свободу» , — зазначив заступник мера Норрчепінга Рейдар Сведо.
Віталій Бєлобров зауважив, для нас дуже цінно, що потенційні партнери побачили на власні очі ситуацію у місті та поспілкувалися з незламними херсонцями.
“Коли ми планували візит, звісно, ми говорили про всі безпекові питання, адже у Херсоні нон-стоп обстріли із ворожої артилерії. Крістофер сказав, якщо ви тут постійно живете, то і ми зможемо вижити. Це неймовірно сміливо» , – наголосив заступник Херсонського міського голови. 

Співпраця буде розпочата у декількох напрямках.
«Ми готові розпочинати спільні проекти у напрямках культури та гуманітарних питань, переймати досвід роботи муніципалітету та послуг для містян. Після перемоги плануємо співпрацю між підприємцями обох міст, можливо, відкриття шведських підприємств у Херсоні” , – резюмував Віталій Бєлобров.