Херсонщину відвідав посол Швеції

2 года назад 0

Сьогодні, 11 січня Херсонщину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Тобіас Тиберг у супроводі Почесного консула Королівства Швеція в м.Каховка Карла Стурена.
Зустрічали дипломатів голова облдержадміністрації Геннадій Лагута, його заступник Андрій Граділь та перші заступники голови облради Юрій Соболевський та Єгор Устинов.
Насамперед очільники Херсонщини подякували представникам Швеції за конструктивне та багаторічне співробітництво, підтримку України на міжнародній арені. За словами Геннадія Лагути, наприкінці минулого року наші країни активізували свої відносини, підписавши оновлену Угоду про співробітництво у сфері оборони.

Серед питань, які обговорили під час зустрічі, – ситуація в області внаслідок збільшення російських військових біля кордону з Україною та подальші партнерські відносини.
«Україна залишається форпостом безпеки для всієї Європи, беручи увесь удар на себе. Тому європейські країни зобов’язані допомогти вам. Сьогодні нам важливо знати, чим Швеція може бути корисна, чим ми можемо допомогти вам вистояти», – звернувся до присутніх керманичів області Тобіас Тиберг.
Перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський відзначив, що найголовніше для України – це підтримка європейськими лідерами її Президента: «Адже протягом семи років ми спостерігаємо, як агресор намагається дестабілізувати нашу країну зсередини. Важливим фактором є і наявність в Україні іноземних інвестицій. Чим більше на території нашої країни іноземного бізнесу, тим більший ризик матиме агресор, перетнувши український кордон».
Яскравим прикладом дестабілізації внутрішнього життя країни став Казахстан, де розгорівся внутрішній конфлікт на фоні ціни на газ. Газовий колапс виник наприкінці минулого року і в Україні, проте українська влада змогла вчасно стабілізувати це питання.
«Восени Уряд підписав меморандум про фіксацію цін на житлово-комунальні послуги, забезпечивши стабільне проходження опалювального сезону в країні. У нас стабільна ситуація і в сфері охорони здоров’я», – зазначив перший заступник голови облради Єгор Устинов.

У Херсонській обласній раді сім політичних партій, 64 депутати, кожен з яких має власне бачення з того чи іншого питання в сфері економіки, освіти, медицини чи політики, але вони єдині в питанні оборони державних кордонів.
Про що неодноразово наголосили перші заступники голови облради у ході спілкування з представниками Посольства Королівства Швеція в Україні. «Так, консолідація влади в Херсонській області – одна з найвищих в Україні. І для нас це архіважливо!», – підмітив Тобіас Тиберг.
Наостанок голова Херсонської обласної державної адміністрації запевнив, що область готова до будь-якого розвитку подій та зможе дати гідну відсіч агресору, в тому числі розраховуючи на дружнє плече своїх партнерів та союзників.
Херсонська обласна рада