Херсонський університет, яким керує депутат міськради, придбав автомобіль у жительки Кропивницького без проведення тендеру

6 месяцев назад 0

Херсонський державний аграрно-економічний університет, ректором якого є депутат міськради від "Слуги народу" Юрій Кирилов, придбав б/у автомобіль Skoda Oktavia Combi 2017 року випуску. Закупівлю проводили без тендера, тобто самі обрали продавця та автівку. Договір та звіт про закупівлю оприлюднено на порталі Prozorro.

Варто додати, що раніше ХДАЕУ оголосив тендер на придбання вживаного автомобіля, але закупівля не відбулась через відсутність пропозицій від потенційних постачальників. 

Продала університету Skoda Oktavia Combi жителька Кропивницького Наталія Бурякова. Сам автомобіль знаходиться також в Кропивницькому, куди, до слова, раніше "переїхав" Херсонський державний аграрно-економічний університет. Вартість автомобіля склала 570 тисяч гривень. За даними сайтів з продажу автомобілів, це середня ціна подібних Skoda Oktavia Combi 2017 року випуску. 

Додамо, що Наталія Бурякова до цього не брала участь в жодних тендерах, а продаж автомобіля став першою її угодою з "бюджетною" установою. Відомо, що жителька Кропивницького зареєстрована як ФОП. Основна діяльність — агентства нерухомості. 

Як раніше повідомляла "Гривна", — бензин А-95 4000 літрів, бензину марки А-92 4000 літрів та ще 26 тисяч літрів дизельного палива.