До Херсонського універсітету завітав  професор Поморської Академії у Слупську (Республіка Польща)

3 года назад 0

Як повідомляє Олександр Співаковський, ректор Херсонського державноного універсітета, у Херсон приїхав професор кафедри неофілології Поморської Академії у Слупськ (Республіка Польща) Тадеуш Осух. І це не перший його візит до нашого міста, вельмишановний гість завітав щоб вчити студентів польській мові.

«Курс орієнтований на всіх, хто бажає вивчити польську мову та отримати досвід спілкування безпосередньо з її носієм. Звичайно, що у першу чергу курс для студентів, які беруть участь у програмі «Подвійний диплом» та семестровому навчанні в Поморській Академії у Слупську. Цього року таких в нас майже 20!

За роки співпраці ми стали вже добрими товаришами з паном Тадеушом, тому був радий разом з проректоркою Наталією Кушнір та проректором Максимом Вінником особисто привітати його та поспілкуватися про ті зміни, які відбуваються в системі освіті наших країн. Зокрема, польській колега позитивно оцінює перспективу аудиту закладів вищої освіти України з боку Світового банку, який розпочнеться вже цього року. Польща вже проходила через цей процес, який, на його думку, доволі болісний, але необхідний задля підвищення якості вищої освіти.»— написав Олександр Співаковський на своїй сторінці у Фейсбук.