Як 30-річчя Незалежності України святкує Херсон – фото

3 года назад 0

Урочистості до 30-ї річниці Незалежності в Херсоні почалися з патріотичного мітингу та молитви за України. Захід відбувся на вул. Перекопській, на Алеї героїв Незалежної України, перед стелою з портретами героїв Небесної сотні та воїнів, загиблих на Сході.

Крім духовенства в урочистостях взяли участь очільники області та міста, військові, прикордонники, волонтери та всі небайдужі громадяни.



Протягом всього заходу велетенський розгорнутий синьо-жовтий прапор тримали курсанти Херсонської державної морської академії.

Після покладання квітів учасники заходу великою ходою вирушили до площі Свободи. Тут з нагоди свята розгорнуто виставку військової та пожежної техніки. Городяни та гості міста охоче фотографувалися з машинами, які побачиш не щодня. Особливо раділа таким селфі малеча.




А на протилежному боці проспекту Ушакова розташувалася виставка-продаж. Свої роботи демонструють майстри декоративно-ужиткового мистецтва.


Біля кінотеатру ж «Україна»  сьогодні головна святкова локація в Херсоні. Тут встановлено сцену, де виступатимуть співаки та творчі колективи. Також тут є великий монітор. Саме з нього транслювався виступ Президента України Володимира Зеленського.


До Дня Незалежності в України в Херсоні заплановано масу культурно-масових заходів, і не лише в центрі міста, а  й на території мікрорайонів та селищ.

Новий день
Марина САВЧЕНКО
Фото автора. lenazinovik