Як співвласнику зруйнованого майна отримати компенсацію через «Дію»

4 месяца назад 0

Послуга доступна для тих, хто мав житло у спільній власності. Для цього співвласникам необхідно разом подати в «Дії» одну спільну заяву або кілька окремих. Орган місцевого самоврядування оцінить заяви та визначить суму компенсації для кожного співвласника відповідно до його частки у власності.

Після отримання сертифіката в «Дії», кожен співвласник матиме можливість використати його для покупки нового житла самостійно, або об’єднати сертифікати з іншими особами для спільної покупки.

Раніше в «Дії» можна було дізнатися суму компенсації та термін дії. Тепер власники зруйнованого житла можуть використати житлові сертифікати в застосунку для придбання нового помешкання.

Як використати сертифікат у «Дії»:

1. Оновіть застосунок до останньої версії.
2. У розділі «єВідновлення» відкрийте вкладку «Сертифікати на житло».
3. Натисніть «Забронювати кошти».

Протягом п’яти робочих днів у «Дію» надійде підтвердження, що кошти заброньовані.  Після цього є 30 днів для оформлення угоди купівлі-продажу. Її можуть оформити тільки ті нотаріуси, які мають доступ до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Протягом п’яти днів кошти надійдуть продавцю житла. Якщо людина не встигає залагодити справу, є можливість повторно подати заяву про бронювання коштів.

Купити можна квартиру чи будинок на вторинному ринку. Або вкласти інвестиції в будівництво.

Щоб скористатися сертифікатом, потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості. Це можна зробити в центрах надання адміністративних послуг або через нотаріуса.

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Херсонської Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна  онлайн:

За телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.
Електронна адреса: