Які протидії проводяться для зменьшення обстрілів по Херсону

3 месяца назад 0

За минулу добу було знову масовано обстріляно обласний центр Херсон та прилеглі населені пункти. А саме ті місця що розташовані ближче до гирла Дніпра. Там ворог застосовував РСЗВ, зруйновано багато будинків,є загиблі і поранені.

« Ворог не полишає спроб штурмувати наші позиції на лівому березі ,але с кожним разом все більше зазнає втрат і все складніше їм об’єднатися і створити штурмові групи. За минулу добу ми спостерігали дві такі спроби. Продовжують атакувати наші позиції на лівому березі з дронів і артилерії.» – говорить Наталя Гуменюк.

Протидії української сторони .

Наша контрбатарейна боротьба розрахована на більш дальню дистанцію. Треба враховувати широту Дніпра. Українська артилерія дійсно знаходится на правому березі. Але потребує корегування влучань по позиціям на лівому березі, тому що російська армія розташовує свої позиції ,бронетехніку а також розгортають станції спостереження в подвірях приватних будинків . Тому результати нашої боєвої роботи комусь вдаються не дуже переконливими. Але все ж таки знищення 4 крупноколіберних гармат — це суттєвий удар по окупантах і зменьшення кількості артилерийських обстрілів в майбутньому по правому берегу .

Переховування техніки, складів з боєприпасами, бліндажів, фортифікаційних споруд за якими ховаються самі окупанти фактично в населених пунктах лівого берега ускладнює роботу нашим військовим. Але українська армія продовжуємо її проводити і потужно спирається на рух спротиву і партизанський рух.

За минулу добу окупанти провели два безуспішні штурми, внаслідок чого втратили 45 солдат особового складу. Це дуже великий результат ,тому що 70% штурмових груп не повертаються на свої позиції після такої боєвої роботи .