“М’ясні штурми” не допомагають російським окупантам захопити плацдарми Сил оборони України на лівому березі Дніпра, — Гуменюк

2 месяца назад 0

Російським окупантам попри “м’ясні штурми” не вдається захопити українські позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Про це сьогодні, 5 березня, в ефірі телеканалу заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що росіяни намагаються “уточнити”, наскільки міцно тримаються Сили оборони України за позиції на лівому березі, але зустрічаються з відсіччю та змушені з втратами повертатися на свої вихідні позиції.

“За минулу бойову добу ми зафіксували дві спроби штурмувати наші позиції, перевіряти нашу оборону. Знову без бронетехніки, знову в пішому порядку і фактично “м’ясними штурмами”. Якщо говорити про втрати ворога за минулу добу — це 75 окупантів, понад 60 з яких якраз у районі Кринок. Ось такого рівня втрат ворог зазнає після навіть двох штурмів” , — розповіла речниця.
Гуменюк окремо наголосила, що контрбатарейна робота Сил оборони зосереджена на тому, щоб полегшити життя людей на правому березі, на деокупованих територіях, куди окупанти спрямовують свої артилерійські снаряди та дрони.

“Мінус майже півтора десятка бойових одиниць великокаліберної артилерії за цю бойову добу вдалося нам знищити, й це одразу ж відбивається на кількості обстрілів. Минулої доби обстрілів було дещо менше — практично в півтора раза. Це 16 обстрілів населених пунктів правого берега… Один поранений місцевий житель Борислава. Хоча б немає цього разу загиблих серед мирного населення” , — сказала вона.
Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України констатувала, що армія РФ намагається компенсувати відсутність артилерії баражувальними снарядами, кількість яких у використанні збільшується.

“Ми бачимо збільшення й інших модифікацій, за допомогою яких ворог переносить через Дніпро розривні гранати й кидає їх фактично під ноги мирних жителів. Останнім часом загострилася ця “хвороба”, й орієнтується він й на цивільні автомобілі, й на будь-яку присутність людей на вулицях. Тому в населених пунктах уздовж узбережжя Дніпра люди дуже рідко виходять на відкриті поверхні та переміщуються вулицями дуже зосереджено та швидко” , — зазначила Гуменюк.