Кабмін дозволив українцям одружуватися дистанційно: як це можна зробити

1 месяц назад 0

В Україні запущено експериментальний проєкт, який дозволить громадянам дистанційно укладати шлюб. Відповідну ухвалу прийняв уряд.

Війна зламала багато планів наших співвітчизників. Це торкнулося і весіль, які були відкладені до кращих часів, найчастіше через те, що закоханих розділили сотні кілометрів.

Однак ті пари, для яких бажання узаконити стосунки важливіше за пишне весілля, можуть зробити це онлайн за допомогою програми "Дія". Там запущено експериментальний проєкт, що дозволяє одружитися дистанційно.

Працюватиме це таким чином:

  • майбутнє подружжя заповнює заяву про реєстрацію шлюбу через додаток "Дія";
  • молодят по відеозв'язку одружує співробітник ДРАЦС;
  • актовий запис про шлюб скріплюється "Дія.Підписом".

Послуга може виявитися вкрай затребуваною для молодят, один із яких на фронті. Також в Україні є багато пар, які розділив кордон, оскільки чоловікам під час дії воєнного стану залишати країну не можна.

У програмі "Дія" можна обрати місце, час, формат та зал церемонії відразу після подання заяви.

Під постом Мінцифри у Facebook із приводу онлайн-шлюбів одна з юзерок нарікала, що відомство ігнорує нагальні потреби українців у дистанційних послугах, віддаючи пріоритет другорядним.

"А поміняти контактний номер телефону в онлайн-банкінгу, перебуваючи на окупованій території, так то ціла проблема і вимагає лише особистого візиту до відділення банку. Абсурд! Або до нотаріуса звернутися з окупованої території – та сама ситуація: тільки приходьте до офісу. А тут раз два і все одружились! Дійсно дуже важливо" , — нарікає жінка.