Кримського підприємця, який встановлював окупантам відеокамери на адмінмежі, засуджено до 3,5 років

4 месяца назад 0

  Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок директору кримської фірми «Вікам», яка встановлювала окупантам камери відеоспостереження на адміністративній межі з тимчасово окупованим півостровом. Його визнано винним у колабораціонізмі.

Про це повідомляє  з посиланням на  суду.

За матеріалами справи, директор ТОВ «Вікам» уклав контракт з так званою федеральною державною казенною установою «Дирекція з будівництва та експлуатації об’єктів розмежування» у м. Сімферополі» про поставку системних блоків відео-нагляду в багатосторонній автомобільний пункт пропуску «Джанкой» для потреб Кримського філіалу ФГКУ «Росгранстрой» на загальну суму 262 тисяч 398 рублів.

Розгляд справи відбувався за відсутністю обвинуваченого. Вирок оголошего заочно. Суд постановив визнати директора ООО «Вікам» винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.111-1 КК України (колабораціонізм). Його засуджено до 3 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо: 

  • Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя повідомила про підозри у колабораціонізмі сімом підприємцям з тимчасово окупованого Криму, які надають товари і послуги російським незаконно створеним органам «влади».
  • Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру кримчанці, яка як індивідульний підприємець постачала техніку для російського пункту пропуску «Джанкой» на межі між материковою Україною та  тимчасово окупованим півостровом.
  • Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру 155 осіб з окупованого Криму, які співпрацюють з Росією. До суду скеровані вже 87 обвинувальних актів.
  • У серпні 2023 року Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя повідомила про підозру у колабораційній діяльності двом проросійським блогерам з Криму:  блогеру з Феодосії Олександру Таліпову та керівниці виконавчого комітету російської громадської організації «Народний фронт у Криму» Аллі Вертинській. Вони збирають гроші на російську армію.