KSG Agro розробив проект будівництва нового переробного заводу на Херсонщині

1 месяц назад 0

Агрохолдинг KSG Agroрозробив проект будівництва нового заводу із сортування та переробки наслідків руйнувань у Херсонській області із загальною сумою інвестицій у 8 мільйонів доларів.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії.

Головна рада директорів агрохолдингу Сергій Касьянов заявив, що реалізація проекту відбувається на двох етапах.

“Перший – це сортувальна лінія, яка потрібна тому, що переробляє різні матеріали – цеглу, бетон, метал тощо. На першому етапі кінцевою продукцією переробки буде щебінь, яку потім можна використовувати в будівництві. На другому етапі методом пресування ми виробляємо пресовані блоки, скажемо, що такі як газобетонні стани для будівництва або плитки, яку можна використати під час відновлення зруйнованих об'єктів. Такий завод в регіоні дуже потрібен, щоб звільнити херсонські землі від мотлоху, який утворився внаслідок руйнувань від повітряних нападів ворога” , – сказав він.

За інформацією, його структура бюджету проєкту загальним обсягом $8 млн складається з двох складів: цех із технологічною лінією для підготовки сметани до переробки – $1,8 млн; цех із виробництва готової продукції – тротуарної плитки та пресованих блоків – $5,5 млн.

Запланований термін реалізації проекту – 2,5 року. Топменеджмент агрохолдингу вже проводить переговори з міжнародними інвесторами для залучення їх до реалізації проєкту.