«Людей доводиться вмовляти. Гарні умови для них не аргумент». Волонтер «Save Ukraine» про евакуацію з Херсонщини

6 месяцев назад 0

На Херсонщині з небезпечних районів за добу 25 жовтня евакуювали 47 дітей, залишаються ще 737, повідомили в обласній військовій адміністрації. Наразі їх намагаються вмовити виїхати з-під постійних обстрілів. Проте, не всі погоджуються. Гарні умови проживання, які пропонують родинам з дітьми, для них не аргумент.
Про це в марафоні "Суспільне. Спротив" розповів волонтер благодійного фонду "Save Ukraine" Ігор Федейкін.

"У нас навіть були такі акції, що ми цілеспрямовано виїжджали у населений пункт, який знаходиться під обстрілами, спільно з місцевою владою об'їжджали всі сім'ї, які є на території цієї громади й спонукали виїжджати. Говорили про умови, про все інше. Але, на жаль, більшість сімей залишалися там, на звертаючи увагу на обстріли" , — говорить Федейкін.

Відмовки різні, каже волонтер. Не хочуть кидати дім, худобу. Були випадки, що люди самі виїжджали, але невдало, тому знову повернулись додому і вирішили більше нікуди не їхати.

"Я вже звик до тих відповідей. Такі переваги, як гарні умови, повний супровід, всім забезпечуємо, для них не аргумент. Люди в якомусь страху, ми вмовляємо" , — каже Ігор Федейкін

Благодійна організація "Save Ukraine" займається більш вразливими верствами населення — це сім'ї з дітьми та маломобільні люди. Для них є шелтери по всій території України, розповів волонтер. Переважна кількість у Києві, Київській області, але є і на західній Україні.

"У нас було багато акцій, коли ми забирали і з тваринами, ми співпрацюємо з іншими волонтерами. Сьогодні (26 жовтня — ред.) планується виїзд цілої ферми зі Станіслава" , — повідомив він.

Якщо люди захочуть евакуюватись, то можуть зателефонувати на номер гарячої лінії — 0800330951, додав він, або зв'язатись із представниками місцевої влади.