Львівщина готується приймати дітей з родинами, яких евакуйовуватимуть з Херсонщини

6 месяцев назад 0

До допомоги долучиться Міжнародна організація «СОС Дитячі містечка»

На Львівщині готуються приймати дітей з родинам, яких евакуюють із населених пунктів Херсонської області через складну безпекову ситуацію. Міжнародна організація «СОС Дитячі містечка» готова долучитися до допомоги. Про це  голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Наша область регулярно зустрічає і розміщує цілі заклади для дітей з інших областей. Є постійна потреба у збільшенні кількості місць, де зможуть з гідністю жити люди. Крім того, переміщені та місцеві діти на Львівщині, як і в усіх інших частинах нашої держави, часто потребують психологічної підтримки ”, —зазначив   під час зустрічі з Президентом міжнародної організації «СОС Дитячі містечка» Дереже Вордофа очільник ОВА. Фото зі сторінки Максима Козицького Пан Вордофа запевнив, що організація готова й надалі допомагати нашій області – як досвідом, так і ресурсами. Зокрема – можуть зосередитися на реабілітації дітей, а також – допомагати з відновленням інфраструктури.

Варто зазначити, що завдяки співпраці Львівської ОВА та «СОС Дитячі Містечка Україна» у області на базі дитячих бібліотек функціонує 10 просторів, дружніх до дітей. Вдалося облаштували 10 кімнат матері та дитини в органах соціального захисту населення, міграційної служби, закладах охорони здоров’я. А також запрацювали сенсорні кімнати на базі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру та Інклюзивно-ресурсного центру у Самборі.

Нагадаємо, на Херсонщині у 23 населених пунктах оголосили обов’язкову евакуацію 802 дітей. Також евакуюватися мають 250 дітей із восьми населених пунктів Бахмутського та Покровського районів Донецької області.