Мертвий херсонський зрадник виявився творцем низки Telegram-каналів терористичного штибу

5 месяцев назад 0

Месенджер «Telegram» випадково деанонімізував творця низки терористичних Telegram-каналів, які згодом перетворилися на «офіційні» канали окупаційної «влади» у Херсонській області.

Йдеться про такі канали, як:

  • «Администрация Новокаховского городского округа»;
  • «Администрация Алешкинского муниципального округа»;
  • «Администрация Херсонской области»;
  • «Администрация Генического муниципального округа».

Річ у тім, що у Telegram є практика повідомляти читачів будь-якого каналу про неактивність його творця протягом певного періоду часу. Йдеться про неактивність телефонного номера, з якого той чи інший Telegram-канал створювали.

Такі повідомлення періодично з'являються в різних пабліках, адже часто буває так, що створюють канали на телефонний номер, який з часом перестають використовувати й він стає неактивним. Виглядають повідомлення таким чином, як на скріншоті нижче. Повідомлення про неактивність творця Telegram-каналуФото:  Telegram Певно, кожен з вас періодично бачить такі повідомлення у Telegram. На жаль, через повномасштабне вторгнення московитів їх стає дедалі більше…

Та вертаючись до терористичних каналів. Telegram відправив автоматичне повідомлення про неактивність їх творця протягом останніх 11 місяців одночасно у кілька таких пабліків. Це означає, що створені всі ці канали були одним користувачем.

А як стало відомо, хто саме це є? А дуже просто — одночасно з Telegram-каналами «адміністрацій» аналогічне повідомлення з'явилося і в особистому Telegram-блозі вже мертвого колаборанта . Telegram-канали, створені Кирилом СтремоусовимФото:  Telegram Наразі повідомлення у цих каналах вже видалили їх нові модератори — нам вдалося вчасно помітити й заскрінити цей «парад повідомлень». Таким чином ми й отримали доказ того, що творилися усі канали безпосередньо Стремоусовим.

Контент на них як був, так і лишається не надто вигадливим — переважно це репости одне одного, перепощування інформації з інших «офіційних джерел» тощо. Здається, що понині адмініструють всі ці канали одна-дві людини.

Але на тимчасово окупованих територіях Херсонської області ці канали рекламують як «офіційні джерела інформації» від окупаційної «влади».