«Ми продовжуємо утримувати плацдарми, а ворог продовжує їх штурмувати». Гуменюк про ситуацію на Херсонщині

1 месяц назад 0

Ситуація у Херсонській області залишається напруженою, російські війська продовжують обстрілювати правий берег і атакувати плацдарми на лівому.
Про це в марафоні "Суспільне. Студія" заявила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк .

"Незважаючи на те, що російські окупанти були зосереджені на "виборах", вони не припиняли бути по Херсонщині, по населених пунктах, які розташовані вздовж правого берега Дніпра. На лівому — ми продовжуємо утримувати плацдарми, а ворог продовжує їх штурмувати. Кількість штурмів тримається на середньотижневому показнику. Минулої доби три штурми відбили наші війська і жодної позиції не втратили" , — сказала Гуменюк.

За її словами, у зоні відповідальності Сил оборони півдня, на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей українські бійці за добу ліквідували 169 військовослужбовців РФ та знищили півтора десятка одиниць великої артилерії.

"Ми продовжуємо роботу із розширення плацдарму на лівобережжі. Це надзвичайно важка робота, але вона триває кропіткими кроками наших військових" , — додала Гуменюк.