Міський голова Херсона бере всі витрати медичних закладів міста під особистий контроль

2 года назад 0

Про це міський голова Херсона Ігор Колихаєв заявив сьогодні, 14 грудня на нараді зі всіма головними лікарями міста.
Присутніми на зібранні були також в.о. заступника міського голови Роман Головня та начальниця управління охорони здоров’я Світлана Межерицька. На порядку денному була низка питань, але всі вони так чи інакше торкалися організації роботи в лікарнях.

«Я вивчив всі документи, рахунки та папери, що стосуються закупівель у закладах, що підпорядковуються вам. Є питання. Так не може бути, що найменування одне, а закупівельна ціна геть різна. Не хочу жодних звинувачень чи непотрібних розслідувань, але тепер всі придбання для лікарень міста робитиме відділ координації публічних закупівель виконавчих органів Херсонської міської ради» , – пояснив міський голова.
На переконання очільника міста, головні лікарі мають складати перелік необхідних витрат на 3 місяці та передавати їх до виконавчих органів, а перейматися актуальною ціною закупки будуть фахівці спеціалізованого відділу.
«Розумію, що є поточні якісь витрати. Ви – менеджери установ і маєте швидко вирішувати нагальні питання, тому дрібні повсякденні витрати залишаються за вами. Все інше ми контролюватимемо неухильно» , – сказав Ігор Колихаєв.
Також голова поділився з медиками й своїми намірами щодо того, аби створити в Херсоні єдиний перинатальний центр: «Ми зараз щільно займаємося цим питанням. Перинатальний центр має стати окремою комунальною лікувально-профілактичною установою високого рівня надання спеціалізованої висококваліфікованої медичної допомоги вагітним, породіллям та новонародженим. З сучасним обладнанням, класними фахівцями, досвідченими консультантами тощо.
Повага до своїх містян починається з першого дня їхнього народження в рідному місті. Тож давайте переходити на нову систему охорони здоров’я – інвестувати не у власні амбіції, а в людей», – запропонував Ігор КОЛИХАЄВ.