На Херсонщині начальник продовольчої служби прикордонного загону підозрюється у службовому підробленні

3 недели назад 0

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону начальнику продовольчої служби відділу тилового забезпечення прикордонного загону ДПСУ повідомлено про підозру у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у квітні 2023 року посадовець, під час закупівлі продукції борошномельно-круп’яної промисловості для військовослужбовців прикордонного загону, діючи умисно, обрав цінову пропозицію на товар від підприємця, яка найбільш економічно вигідною не була.

Крім того, достовірно знаючи про те, що цей підприємець не має документів про відповідність товару, зокрема ДСТУ, ГОСТ та інших, що підтверджують технічні та якісні характеристики продукції, до офіційних документів долучив сертифікати якості, які раніше вже були надані іншим підприємцем. 

У подальшому між прикордонним загоном та ФОП укладено договір про закупівлю товару на загальну суму понад 360тис. гривень.
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюють слідчі другого слідчого відділу (у м. Херсоні) ТУ ДБР у м. Мелітополі, оперативний супровід ‒ 5 відділ 7 управління ДВКР СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.