На Херсонщині нелюд побив 3-річну доньку, яка заступалася за матір

2 года назад 0

П'яний батько побив трирічну дочку на Херсонщині. Дівчина з синцями та гематомами на даний момент у лікарні. Поруч із нею мати, якій теж дісталося від тирана. Той систематично б'є рідних. У поліції на нього складають адмінпротоколи, судді призначають громадські роботи. А він – повертається і знову знущається з близьких. Чи є вихід, намагалася з’ясувати кореспондент новин «Сегодня» Анжела Слободян.
Як все сталося
Побиту трирічну Люду з рук озвірілого чоловіка – витягла її мати. Почала кликати рідних на допомогу.
А розлютився так чоловік після суду, на якому розглядалася справа про побиття ним доньки два роки тому. За це отримав 180 годин громадських робіт. Трирічній дівчинці дісталося за те, що плакала, кликала на допомогу та благала, не бити матір.
Зараз дитина у лікарні
"В області обличчя множинні гематоми, за вушком, на шиї, садна грудної клітки, крововилив до склеру ", — розповів педіатр Скадовської центральної районної лікарні Костянин Гак.
У хірургічному відділенні із донькою її мати – Тетяна Василенко.
Батько не заперечує, що побив рідних
Сергій Бакаєв – удома, з ліжка встати не може, бо на момент спілкування з журналістами лише протверезів. Сказав, що «просто дав ляща» дівчинці і «просто переборщив».
У сім'ї ще одна дитина – 9-місячний Богдан. Під час бійки жінка змушена була сховати його у бабусі.
«Стукає, каже, візьміть малюка, він ту побив, зараз і цього малюка битиме. Кинула цю дитину та давай тікати» , – розповіла родичка Надія Шарко.
Рідні розповідають: особливо агресивним Сергій стає, як п'є. Піднімав руку і на батька. Востаннє побив 12 грудня.
У село подружжя переїхало нещодавно. Кажуть, жінка роботяща, а чоловік п'є.
«Ми навіть не знали, що він може виявляти таку агресію до дітей, дружини, батька» , – розповіла Ольга Сергійчук, староста Олександрівського старостинського округу.
Поліція не затримала чоловіка
Тетяна сама викликала поліцію. Копи кажуть, порушника не затримували. Чекають на висновки експертів з побоїв.
Проти чоловіка-тирана вже порушено кримінальну справу. У поліції кажуть, що Сергію тепер не уникнути покарання.
«Це буде третій факт за домашнє насильство і ми направимо це до суду. І там тяжчі наслідки, а не штраф» , – заявив в. о. начальника відділення №2 Нацполіції у Скарівському районі Сергій Макаров.
Щонайменше може отримати 2 роки в'язниці.
Жінка не може повернутися додому
Поки Сергій удома, Тетяна не знає, де їй знайти притулок. Допомогу запропонували у спеціалізованому притулку.
«Протягом трьох місяців вона може отримати можливість поновити психологічний стан, а також звернутися за допомогою до адвокатів.
Низка проблем, які навколо ситуації домашнього насильства відбуваються і самостійно вирішити, людина не може там за допомогою фахівців ці проблеми вирішуються, і людина має ресурс» , – повідомила начальник відділу протидії та запобігання домашньому насильству Херсонської міської соціальної служби сім'ї та молоді Наталія Краска.