На Херсонщині окупаційне «міністерство спорту» очолила мати ліквідованого колаборанта

6 месяцев назад 0

Окупаційний уряд Херсонської області призначив нового "міністра спорту". Цю посаду з 3 листопада в статусі "в.о." обіймає Галина Савлученко. Про це стало відомо з російських реєстрів. 

Галина Савлученко — мати ліквідованого влітку минулого року колаборанта з оточення гауляйтера області володимира сальдо Дмитра Савлученка. Останній під час тимчасової окупації Херсона очолював так зване "управління сім'ї, молоді та спорту ВЦА Херсонської області".

Варто нагадати, що 24 червня минулого року в Херсоні було підірвано автомобіль колаборанта Дмитра Савлученка  (на фото нижче) . ВІн загинув на місці. Відомо, що подія відбулася в мікрорайоні ХБК. За словами депутата Херсонської облради Сергія Хланя, ліквідація Савлученка — робота українського підпілля. Водночас, журналіст Дмитро Казанський не виключив, що подія може бути справою рук самих окупантів, яка сталася внаслідок кримінальних розбірок. 

Сам же Савлученко був відомим у місті адептом "російського світу", учасником проросійських акцій, членом проросійський рухів та політичних партій. У 2020 році він балотувався в депутати Дніпровської райради Херсона від "Блоку володимира сальдо" та був помічником депутатки міськради від тієї ж партії Ольги Співакіної — давньої соратниці гауляйтера Херсонщини. 

Нова "міністерка спорту" Галина Савлученко змінила на посаді іншу херсонську колаборантку Ельвіру Вітренко, яку, як повідомляла "Гривна", окупаційні "правоохоронні органи" відправили під домашній арешт через відкриття кримінальної справи за фактами розкрадання коштів. Також під домашнім арештом перебуває відома в Херсоні рестораторка Вікторія Удодова, яка також працювала в "міністерстві" і проходить разом з Вітренко по кримінальній справі.