На Херсонщині поліцейські провели практичне заняття з правил дорожнього руху для дітей із Зеленого Гаю

3 недели назад 0

У всіх деокупованих населених пунктах правобережжя області, де дозволяє безпекова ситуація, працівники ювенальної превенції на свіжому повітрі проводять для малечі практичні заняття з правил дорожнього руху.

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

Чергове заняття спільно з патрульними поліцейськими ювенали провели для хлопчиків та дівчаток у Зеленому Гаю. На зустріч з поліцейськими найменші дітки приїхали на велосипедах, аби на практиці закріпити правила руху для велосипедистів.


Спочатку інспектори розповіли дітям про основні дорожні знаки, їх значення та правила перетину проїжджої частини, як треба їздити на самокатах і велосипедах. Потім кожній дитині одягнули яскраві жилети і закріпили на руку світловідбиваючі браслети, щоб вони були помітні кермувальникам. Поліцейські продемонстрували хлопцям і дівчатам попереджувальні сигнали, які має подавати велосипедист під час руху перед зупинкою, перестроюванням, поворотом або розворотом.



Після теорії перейшли до практичних вправ. Старші школярі за підказками поліцейських подавали сигнали регулювальника, а молодші на велосипедах відпрацьовували маневри, що передбачувані та зрозумілі іншим учасниками дорожнього руху, тренувалися подавати знаки велосипедиста та виконували завдання регулювальників.

Наприкінці заняття на дітей чекав приємний бонус – можливість посидіти в салоні поліцейського автомобіля, увімкнути сирену, зробити оголошення через гучномовець та зробити пам’ятні фото.