На Херсонщині поліція фіксує наслідки російських атак по цивільній інфраструктурі, серед постраждалих – двоє поліцейських

2 месяца назад 0

Російський агресор не припиняє обстріли звільнених населених пунктів правобережжя Дніпра, зокрема, Бериславського та Херсонського районів. військові рф били по цивільній інфраструктурі з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків та БпЛА, атакували поліцейські групи.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Під час артилерійського обстрілу Гаврилівки отримав травму ноги 44-річний працівник поліції Дніпропетровської області.
До лікарні звернувся 22-річний херсонський поліцейський, у якого діагностували вибухову травму та струс головного мозку. Травми він отримав 17 лютого під час ворожого обстрілу Білозерки.

Окупанти скинули вибуховий пристрій із дрона на Берислав. Внаслідок вибуху 41-річний місцевий житель отримав уламкове поранення. Також у місті під ворожу атаку з БпЛА потрапила слідчо-оперативна група поліції, пошкоджень зазнав службовий автомобіль. Працівники, на щастя, не постраждали.

Росіяни з безпілотника атакували й Золоту Балку, поціливши по будівлі закладу культури. В результаті вибуху там вибито вікна, пошкоджено фасад, вхідні двері та покрівлю.

Упродовж доби російська армія завдавала по різних районах Херсона ударів, які посилювалися вночі. Найбільше постраждали житлові будинки у Дніпровському районі та прибережні зона. У Зеленівці обстрілами пошкоджено приватні будинки та навчальний заклад.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 223 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 17 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.