На Херсонщині поліція фіксує наслідки російської агресії: загинуло 2 та поранено 4 мирних жителів

6 месяцев назад 0

З лівого берега Дніпра російська армія завдала чергові удари по населених пунктах Херсонського та Бериславського районів. Ворог гатив по цивільних інфраструктурних об’єктах із РЗСВ, артилерії, мінометів, авіації та БпЛА.

Про це інформує пресслужба поліції Херсонської області.

З тактичної авіації противник випустив керовані бомби по Бериславу, Одрадокам’янці, Новобериславу, Червоному Маяку, Львовому, Новокаїрах та Крупиці. У Бериславі через вибухи керованих бомб знищено будівлю дитячого садочка, в Одрадокам’янці знищено 4 приватні будинки, в Новобериславі пошкоджено 6 будинків, у Червоному Маяку пошкоджено водонапірну вежу та автомобіль. У Львовому зруйнована автобусна зупинка та пошкоджено автомобілі.

російські військові скинули боєприпаси з дронів на Зміївку, внаслідок вибухів загинув 43-річний чоловік, 66-річний місцевий житель отримав уламкові поранення голови та руки.

Мінометним вогнем росіяни вкрили Молодіжне, поранено 71-річну жінку.

По мирних житлових кварталах Херсона противник гатив із різного виду озброєння, намагаючись завдати якомога більшої шкоди об’єктам життєзабезпечення обласного центру. Найбільше постраждали прибережні райони та центр, там пошкоджено багатоквартирні та приватні будинки.

Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу центральної частини міста загинула 52-річна працівниця Херсонської міської військової адміністрації, поранені двоє її колег: у 60-річної жінки травматична ампутація передпліччя та поранення живота, у 44-річного чоловіка вибухова травма та уламкові поранення різних частин тіла. У навколишніх багатоповерхівках пошкоджені вікна та балкони.

На місцях ворожих обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 313 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 20 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.