На Херсонщині працівники водної поліції затримали чоловіків, які завдали збитків державі на суму більше півмільйона гривень

3 недели назад 0

Під час патрулювання акваторії озера Погоріле-Перше Національного природного парку «Нижньодніпровський» співробітники сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції помітили човен, в якому перебували двоє чоловіків. Як виявилося, вказані громадяни здійснювали браконьєрський вилови водних живих біоресурсів. 

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

У правопорушників поліцейські вилучили човен із підвісним двигуном, 16 раколовок загальною довжиною 65 метрів та рибу (бичок). Також у браконьєрів вилучили 105 раків, яких живими та неушкодженими повернули до природнього середовища. За попередніми підрахунками сума збитків державі складає 540668 грн. 

За вказаним фактом розпочато провадження за ч. 1 ст. 249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України.

Зазначимо, що з метою здійснення державного контролю за охороною водних біоресурсів під час їх природного відтворення, сприяння збільшенню їх запасів у рибогосподарських водних об’єктах з 1-го квітня по 16-те червня 2024 року на території Херсонської області діє весняно-літня нерестова заборона на вилов водних живих біоресурсів. У зв’язку з цим поліцією Херсонщини розпочато проведення профілактичних заходів із боротьби з браконьєрством, іншими порушеннями правил рибальства, незаконною торгівлею водними біоресурсами. 

Також нагадуємо, що на Херсонщині заборонено вихід і перебування суден та інших плавзасобів на водних об’єктах. Заборона поширюється на всі види плавзасобів – спортивні судна, рибацькі, розважальні тощо. Виняток – судна спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів, Національної поліції України, Збройних Сил України та інших військових формувань.