На Херсонщині відбулася медична евакуація

6 месяцев назад 0

Щоденно ворог гатить з мінометів, артилерії, "Градів", АГС, ЗУ-23-2, танків, авіації та БПЛА по мирним населеним пунктам деокупованої Херсонщини. Тільки за добу 21 жовтня, ворог здійснив 103 обстрілів, випустивши більше півтисячі снарядів. Саме тому, вкрай важлива евакуація з прифронтової зони, особливо людям з обмеженнями.

Як повідомила Херсонська ОВА, 22 жовтня відбулася медична евакуація хворих з Херсонщини.

«Евакуйовані — пацієнти із психічними захворюваннями. Їх доправлять на подальше лікування у медзаклади до більш безпечних регіонів. Для транспортування були залучені карети "швидкої", які доставили хворих до евакуаційного потягу.
Тепер люди, яких евакуювали — у безпеці і отримають всю необхідну допомогу» , — йдеться у повідомленні.

Очільник ХОВА зазначив, що евакуація хворих стала можливою завдяки постійній підтримці та допомозі МО «Лікарі без кордонів» та волонтерам Товариства Червоного Хреста України. А з організацією трансферу допомогла "Укрзалізниця".

Раніше «Гривна» писала, що у вересні Рада оборони Херсонської області ухвалила рішення про обов’язкову евакуацію родин із дітьми з 19 населених пунктів Бериславського та Херсонського районів. А 13 жовтня до переліку додали ще три населені пункти Станіславської громади.