На Херсонщині внаслідок російської агресії загинула одна людина, пошкоджено житлові будинки та навчальні заклади

2 месяца назад 0

Російські агресори вкотре атакували цивільну інфраструктуру Бериславського та Херсонського районів з артилерії, мінометів, танків та БпЛА. Ворог підступно бив по житловій забудові та навчальних закладах, внаслідок російської агресії одна людина загинула.
Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.
Повідомлення про пошкоджені обстрілами будинки надходили до поліції від жителів Херсона, Садового, Велетенського, Кізомиса, Понятівки, Антонівки, Степанівки, Зеленівки, Берислава, Михайлівки та Дудчан. На місцях влучань виникали пожежі, які оперативно приборкували фахівці ДСНС.
У Херсонському районі поліція зафіксувала пошкодження 31 об’єкту: 16 приватних та 9 багатоповерхових будинків, гімназії та школи, пекарні, господарчих будівель.
Вночі у результаті ворожого артилерійського обстрілу Понятівки один зі снарядів влучив у приватний будинок, де під завалами загинув 52-річний чоловік.

Під артилерійським вогнем перебувала і Зеленівка. Там пошкоджень зазнали 11 приватних та 1 кількаповерховий будинок.
Михайлівку противник атакував дронами та артилерією. Внаслідок вибухів пошкоджено будівлю непрацюючої пекарні та господарське приміщення.
З тимчасово окупованого лівого берега Дніпра російські військові обстрілювали і Херсон. У мікрорайоні «Корабел» внаслідок артилерійського обстрілу значно пошкоджено багатоповерхові будинки, будівлі гімназії та школи.
Усі служби оперативно доєднувалися до ліквідації наслідків ворожих обстрілів, поліція збирала докази воєнних злочинів військових рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 224 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 5 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.