На Херсонщині запланували додатково поновити три тисячі будинків

8 месяцев назад 0

На Херсонщині продовжується ліквідація наслідків підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Проект з відбудови населених пунктів розширюється.

Як  заступник керівника Офісу Президента України  Олексій Кулеба , триває відновлення комунікацій, облаштування укриттів та водопостачання. Там, де води поки немає, людям постійно вона підвозиться. 

В повідомленні також йдеться про те, що у рамках ініціативи Президента "Пліч-о-пліч" вже відбудовано 326 житлових будинків в області, на ще чотирьохстах — ведуться роботи. Проєкт розширюється, тому ще 76 населених пунктів регіону, а це додатково 3000 будинків, будуть відновлені. Вже розпочаті обстеження будинків для складання актів пошкоджень. 

Також відомо про те, що у ході виконання урядового експериментального проєкту щодо комплексного відновлення населених пунктів вже приступили до перших п'яти  у Посад-Покровському на Херсонщині.

Об'єкти матимуть площу 70 кв. м і внутрішнє оздоблення, до кінця року власники зможуть заїхати у нові оселі.

Далі буде оголошено тендери на відбудову наступних житлових будинків. Всі вони будуть за типовими проєктами, але різні за площею.

Наразі розробляються проєктні рішення на будинки площею від 50, 90, 120, 140 кв. м. Також триває проєктування об’єктів соціальної інфраструктури та відновлення комунікацій – водо- та газопостачання.

У межах комплексного відновлення села також буде відремонтовано автомобільну дорогу М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ. На 5-кілометровій ділянці влаштована основа та нижній шар асфальтобетонного покриття.