На Херсонському напрямку Сили оборони за дві доби знищили до 20 одиниць техніки РФ

5 месяцев назад 0

Ситуація на лівому березі Херсонської області залишається складною. Російські військові продовжують атаки та артилерійські обстріли, але успіху не мають. За минулі дві доби українські захисники знищили до 20 одиниць автобронетанкової техніки РФ.
Про це в ефірі телемарафону "Суспільне. Спротив" повідомила начальниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України  Наталія Гуменюк.

За її словами, українські захисники вибили вогневі позиції російських військ на лівому березі області.

"Армія РФ вимушена передислоковуватися, змінювати місця базування і відповідно переоблаштовувати систему оборони. Зараз вони перебувають на проміжкових позиціях — між першими, які змило після трагедії на Каховській ГЕС, і другими, більш укріпленими, куди їм би й хотілося вийти, але військово-політичне керівництво РФ не допускає, вимагаючи утримати позиції" , — сказала Гуменюк.

Також Наталія Гуменюк заявила, що позаминулої доби ( ред. 17 грудня 2023 року ) Сили оборони знищили важку вогнеметну систему РФ, якою вони розраховували підірвати закріпленість української армії на лівому березі.

"Критичного збільшення угруповання російських військ на лівому березі Дніпра немає, створення нових ударних угруповань не спостерігається. Але бачимо, що вони мають потребу в підтягуванні резервів і час від часу оновлюють особовий склад на позиціях проти ЗСУ. Іноді ми бачимо колони автобронетанкової техніки, які рушають до місць минулої дислокації, щоб забрати поранених і переїхати на інше місце. Рух постійно відбувається, але це більше схоже на маневри, чим на збільшення кількості" , — каже Гуменюк.