На легальних ринках Херсона пустіють місця для торгівлі

2 года назад 0

Херсоні пустіють міські базари – там помітно зменшилося як покупців, так і продавців.
За даними відділу з питань підприємництва Департаменту економіки та інвестицій Херсона, на 15 легальних ринках та ринкових містечках міста сьогодні порожні 1039 місць з торгівлі продовольством та 1357 промтоварами. Це більше, ніж рік тому – тоді простоювали 454 місця з реалізації продуктів харчування, і 1254 місця зі збуту ширвжитку.
Як пише Новий день, «вже йдеться про ліквідацію відомого промтоварного ринку «Кристал» поряд із Центральним ринком, який займає цілий квартал у центрі, включаючи тротуари та проїжджу частину вулиці.
Як каже начальниця відділу з питань підприємництва Віра Кружнова, при цьому в міськраді навіть невідомо, скільки торгових площ використовується за прямим призначенням, а скільки простоює:
«Кристал» хоч і називається ринком, але його офіційне найменування – торгово-сервісний центр. Тому дані про те, скільки вільних місць для торгівлі ми не збираємо і не отримуємо. Можливість його ліквідації, як мені відомо, обговорюється, але це вже на рівні керівництва міськради – наш відділ до обговорення не залучали»