На лівобережжі вчителів не вистачає настільки, що їх роботу виконує “сенатор”

6 месяцев назад 0

У школах окупованої частини Херсонщини не вистачає 953 педагога! Це дані окупаційного міністерства освіти. Педагоги-психологи, соціальні педагоги, вчителі російської мови і літератури, математики, фізики, початкових класів, іноземної мови, військові керівники і радники директорів потрібні в «Альошкінському», Великолепетиському, Голопристанському, Генічеському, Іванівському, Каланчацькому, Каховському, Нижньосірогозькому, Новокаховському, Новотроїцькому, Скадовському і Чаплинському «муніципальних округах».

Якщо говорити по школах окремо, то, наприклад, в окупаційній Новоолексіївській школі № 1 Генічеського району досі немає психолога, військового керівника, заступника директора з безпеки, керівника гуртків, вчителів англійської мови і початкових класів. Та що там — навіть кочегара не можуть знайти!

А в окупаційній школі у Архангельській Слободі, яку недавно «відкрили» каховські колаборанти, шукають вчителів англійської, математики, фізики, інформатики, соціального педагога, педагога-організатора, заступників директора з виховної роботи і навчальної діяльності, а також медсестру.

Педагогів-зрадників не вистачає настільки, що у вчителі подався навіть «сенатор» ігорь кастюкєвіч. Днями зі школярами Асканії-Нова він провів бесіду «на тему простих людських цінностей». Головною з яких, за логікою «вчителя», зрозуміло, є рашизм.

Богдан СТРАЖАК,