На Миколаївщині та Херсонщині працівникам держустанов підвищили зарплату

8 месяцев назад 0

Працівникам бюджетних установ, закладів та організацій, які працюють на територіях активних та можливих бойових дій, підвищили зарплати. Також це стосується працівників Миколаївської та Херсонської областей.

Про це повідомили в .

Попри регулярні обстріли з боку росії та бойові дії, в прикордонних регіонах нашої країни продовжує працювати велика кількість працівників установ та закладів бюджетної сфери, підприємств енергосектору, транспорту та інших, які забезпечують життєдіяльність мешканців цих територій і надання їм соціальних послуг. Вони працюють в надскладних умовах і сьогоднішнім рішенням Уряду ми прагнемо фінансово їх підтримати, — прокоментувала Перша віцепрем’єрка-міністерка України — Міністерка економіки  Юлія Свириденко.
Зазначається, що зарплати підвищили також і працівникам постачальників соціальних послуг комунального сектора на територіях, де ведуться бойові дії.

На період дії воєнного стану встановили щомісячну надбавку за роботу:

  • працівникам державних установ, закладів та організацій, які працюють на територіях активних бойових дій — у граничному розмірі 100% посадового окладу; на територіях можливих бойових дій – у граничному розмірі 50% посадового окладу;
  • працівникам постачальників соціальних послуг комунального сектора, які провадять діяльність на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії — у граничному розмірі 100% посадового окладу.