На правобережжі Херсонщини поліція фіксує наслідки російських атак

7 месяцев назад 0

Під нищівними ударами російських військ вкотре опинилися громади Бериславського, Каховського та Херсонського районів. Мирні населені пункти агресор обстріляв із реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, авіації та БпЛА.

Повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Вранці та вдень окупанти завдавали авіаційні удари по Ольгівці, внаслідок вибухів керованих бомб зруйновано 17 та пошкоджено 10 приватних будинків. Ввечері село обстріляли з артилерії, поранено 48-річного чоловіка.

Внаслідок авіаудару по Новобериславу загинув 63-річний місцевий житель, який на момент обстрілу перебував на городі. У селі пошкоджена будівля навчального закладу та щонайменше 14 житлових будинків.

З літаків російська армія також атакувала райони Миколаївки, Одрадокам’янки, Козацького та Веселого Каховського району.

Вночі під артилерійським обстрілом перебувало Благовіщенське, снарядами пошкоджено 3 приватні будинки та тяжко поранено 87-річну жінку, яка згодом померла у лікарні.

У Золотій Балці зафіксовано 12 «прильотів» ворожих снарядів, внаслідок яких пошкоджено житлові будинки та поранено 78-річну місцеву жительку. Під атакою дронів перебував Берислав, один із боєприпасів впав на подвір’я місцевого жителя, обійшлося без постраждалих.

російська армія цілодобово обстрілювала Херсон і передмістя з артилерії та РСЗВ. російські військові хаотично гатили по житловим кварталам, щоб завдати якомога більшої шкоди мирним мешканцям та критичній інфраструктурі. Під ворожим вогнем опинилися мікрорайони «Корабел», берегова лінія Дніпровського району та центр міста. Снарядами пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки.

В районі Нафтогавані під час артилерійського обстрілу отримали поранення чоловіки віком 54 та 65 років.

На місцях обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти, проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 271 заяву і повідомлення про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 11 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.