На ремонти у найпростіших укриттях в Херсоні витратять ще 18 мільйонів гривень

6 месяцев назад 0

Відділ з питань цивільного захисту Херсонської міської ради провів нову хвилю закупівель на ремонти у найпростіших укриттях міста. Чотири фірми із інших регіонів країни отримали 7 підрядів на загальну суму понад 18 мільйонів гривень. Це вже друга масова закупівля ремонтів в укриттях за останній місяць. 

від Відділу цивільного захисту міської ради цього разу отримав львівський ФОП САВІЦЬКА ВІКТОРІЯ ТАРАСІВНА. Загальна сума договорів, що підписані з цією підприємицею, складає 7 637 243 гривень. Сам ФОП було створено трохи більше року тому. Закінчити свої об’єкти Савіцька має до 10 та 20 листопада відповідно. 

на ремонт укриттів було підписано з ФОП ШАПОВАЛ МИХАЙЛО ІВАНОВИЧ з Харківської області. Людина з таким же прізвищем, ім’ям та по-батькові є керівником кількох підприємств, що займаються сільським господарством. З Михайлом Шаповалом було підписано договорів на майже 6 мільйонів гривень. Закінчити роботи даний підприємець має до 20 та 28 листопада. 

По одному укриттю ремонтуватимуть  АКСЕНІЯ ВІКТОРІВНА і ТОВ . Сума ремонтів складе, відповідно, 1 349 562 та 3 170 576 гривень. Обидва ці підрядники ремонтуватимуть херсонські укриття не вперше. Чернобильська вже отримала два замовлення від Відділу цивільного захисту міської ради  у вересні. “НЬЮ БІЛД ІСТЕЙТ” з Дніпра, у свою чергу, є справжнім ветераном ремонтів у  херсонських укриттях. Нинішня закупівля стала для підприємства вже одинадцятою, якщо рахувати Херсон. 
Оплату підрядники отримають, згідно з договорами, після закінчення робіт. Замовником закупівель виступає Відділ цивільного захисту населення Херсонської міської ради у особі його керівника Олександра Горіна. 

У договорах на нові ремонти укриттів замовник знову приховав їхні адреси. Дізнатись про адреси укриттів, у яких за гроші платників податків проводяться ремонти, у минулу хвилю закупівель ІРС-Південь та   вдалося лише через інформаційний запит до пана Горіна. Ми будемо надсилати запити щоразу, коли чиновники  порушуватимуть закон, приховуючи публічну інформацію, що стосується використання публічних коштів і прав мешканців Херсона на інформацію про місцезнаходження укриттів, як це вимагає