Наталю Гуменюк звільнили з посади керівниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня

2 недели назад 0

Генштабом прийнято рішення щодо завершення відрядження полковниці Наталії Гуменюк та виключення її з сил та засобів відповідного угруповання військ з 19.04.2024.
Наразі на цю посаду триває відбір відповідного фахівця.
" Центр стратегічних комунікацій Сил оборони півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ ", — повідомляє Генеральний штаб ЗСУ
16 квітня українські журналісти та експерти медійних організацій вимагали замінити керівницю Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталю Гуменюк на "більш компетентну особу" і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями. Джерела Суспільного тоді повідомляли, що головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському вже доповіли про звернення медіаспільноти, він проінформований про ситуацію.
У коментарі Суспільному Наталія Гуменюк сказала, що бачила заяву-лист від "Медіаруху", але, за її словами, звернення адресоване не їй, а військовому керівництву.
В ефірі "Радіо Свобода" Гуменюк заявила, що доказів журналісти нібито не навели, а пресцентр Сил оборони півдня не порушив жодних наказів командування.
Наталія Гуменюк очолювала Об’єднаний координаційний пресцентр Сил оборони півдня України з квітня 2022 року.