Оборонці Херсонщини отримали нагороди Православної церкви України

2 недели назад 0

Двох захисників нагородили орденом Володимира Великого III ступеня. Ще дев'ять отримали медаль  «Хрест Свободи» за жертовне служіння задля збереження Божого дару свободи та Незалежності.

Про це повідомив військовий капелан, настоятель храму Святої Олександри в Херсоні  Андрій Калита у Фейсбук.

«Щиро вдячний Предстоятелю Православної Церкви України Митрополиту  Епіфанію , єпископу Херсонському і Таврійському  Никодиму , що відгукнулись на моє звернення про нагородження дуже гарних і сильних козаків, які боронять нашу Херсонщину» , — написав капелан.
Довідково:

Орден Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого  — орден Православної церкви України. Його встановили для нагородження єпископату, духовенства, мирян, а також українських і закордонних державних і громадських діячів, працівників культури та мистецтв за особистий внесок у справі відродження української держави й духовності, піднесення ролі Української Церкви в житті суспільства і держави.

Медаль «За жертовність і любов до України» – це відзнака Православної Церкви України, що встановлена рішенням Священного Синоду від 4 лютого 2020 року та має один ступінь. Медаль вручають за вияв жертовної любові до народу України та самовідданий захист Батьківщини.