Оглядове колесо у Херсоні на металобрухт різати не збираються

2 года назад 0

У парку Херсонська Фортеця триває демонтаж оглядового колеса. На його місці, згідно рішення виконавчого комітету міської ради від 15 грудня, побудують спортивний кластер «Урбан – парк».
Таке рішення прийнято з метою реалізації програм Президента України «Велике будівництво» та «Здорова Україна». На будівництво урбан-парку держава виділить 70 млн. грн.
Щодо подальшої долі оглядового колеса, яке багатьом мешканцям громади полюбилося за довгі роки існування, розповів директор КП «Гарантія» Ігор Семенчев:
— Зазначений атракціон встановлений 45 років тому, міцність металевих конструкцій давно не відповідає технічним вимогам. Тож, навіть якщо, на його місці не запланували будівництво урбан-парку, питання щодо його зносу все одно довелося б вирішувати.
Зважаючи на те, що питання з атракціоном потребувало вирішення, а урбан-парк зручно розмістити в центральній частині міста, прийнято рішення колесо демонтувати, але на умові збереження частин металевого каркасу для того, аби в подальшому провести експертизу, реставрувати пошкоджені частини конструкції (в основному це місця кріплення) та визначитися з місцем його подальшого розміщення у відпочинкових зонах міста.
Ігор Семенчев зазначає, що питання щодо розміщення реставрованого оглядового колеса вирішуватиметься в ході розробки проєктів планів міських парків, над якими працюють у департаменті містобудування, архітектури та земельних ресурсів.
Також він наголошує, що різати на металобрухт оглядове колесо ніхто не збирається. Оглядове колесо реставрують для херсонців. А поки що розпочато його демонтаж, який відповідно до договору з підрядником триватиме до 25 лютого.
Демонтовану конструкцію зберігатимуть на полігоні херсонського дорожнього управління під охороною до прийняття остаточного рішення щодо місця його розміщення.