Окупанти перекидають значні сили на Херсонський напрямок: подробиці від ISW

7 месяцев назад 0

Російські окупанти, можливо, перекинули на Херсонський напрямок частини 41-ї загальновійськової армії та частини 810-ї бригади морської піхоти. Раніше повідомлялось, що дане з'єднання практично розгромлене українськими військовими.

Про це  Інститут вивчення війни (ISW).

Російська сторона заявляла, що на Херсонському напрямку перегруповуються підрозділи 41-ої армії (Центрального військового округу), у тому числі 74-а мотострілецька бригада та 55-а мотострілецька бригада, а також неуточнені елементи російської морської піхоти. За даними військкора, що російський підрозділ морської піхоти, імовірно, є 810 бригадою морської піхоти, яка, як заявив 22 вересня начальник Головного управління військової розвідки України (ГУР) генерал-лейтенант Кирило Буданов, була "повністю розгромлена", тепер вказуючи на те, що бригада, можливо, було відновлена, чи перебуває у процесі відновлення.
Мапа ISW Також повідомлялось, що на Куп'янському напрямку перекинуто частини новосформованої 25-ї армії для заміни частин 41-ї, що могло стати початком "повільного" розгортанню в невказаному районі на півдні України. Раніше ISW підрахував, що російські військові пере дислокуватимуть елементи 41-ї армії для захисту від українських контрнаступальних операцій. Якби твердження мілблогера було правдою, воно позбавило б цієї оцінки законної сили й натомість передбачає, що російські сили, як і раніше, дуже стурбовані потенційними майбутніми українськими операціями на лівому (східному) березі Дніпра.

Нагадаємо, координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив, що наступальні операції на лінії фронту в Україні можливі ще півтора-два місяці. Це пов'язано зі сприятливими погодними умовами. В адміністрації президента США переконані, що потім погода ускладнить цей процес.