Оновлення Deepstate: на Херсонщині з’явилась нова «сіра зона» – що це означає

9 месяцев назад 0

Як зазначають, у DeepState наближається звільнення лівобережжя
Моніторингова ініціатива DeepState оновила мапу Херсонщини: зʼявилась сіра зона на лівобережжі між вільним Садовим та Підстепним. Про те що це означає пояснив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.
" У росіян крики про те, що СОУ (ред. Сили оборони України) починають форсування Дніпра, наступають на Лівий берег і розширюють плацдарм, звучать з початку 2023 року. Практично раз на півтора-два місяці у них відбувається черговий колапс з історіями про висадку десанту біля Антонівського мосту, а зараз у Козачих таборів ", – пише .
За його словами, все, що відбувається – це буденна робота диверсійно-розвідувального функціонала СЗГ, яка почалася ще 2022-го, відразу ж після звільнення Правого берега. І такі дії проводять по всій лінії фронту.
" Група ДРГ висаджується на лівому березі, у тій чи іншій локації, вирізує позицію супротивника та повертається назад. Противник посилає новий підрозділ на позицію і наступної ночі все повторюється. На 3-4-й раз на цю позицію вже нікого не посилають ", – пояснює військовий оглядач.
Ці локації потрапляють під вогневий контроль з правого берега, каже Коваленко. Таким чином відбувається процес розширення, не плацдарму, а сірої зони – території, де немає ні РОВ, ні СОУ. З іншого боку, ця сіра зона дистанційно контролюється більше СОУ, ніж РІВ.
Як наголошує військово-політичний оглядач, про те, що українські війська проводять наступальну операцію та розширюють плацдарм говорити зарано.
" Коли ж почнеться процес звільнення Лівого берега, думаю, ви все це чудово зрозумієте, без будь-яких "експертних" пояснень на тему "що відбувається? ", – резюмує  Коваленко .
Як зазначають, у наближається звільнення лівобережжя.