Особливості навчання в автошколі та складання іспитів для отримання посвідчення водія

2 года назад 0

Керування транспортним засобом — це корисне вміння, яке дає багато переваг. Можна їздити на власному авто та не залежати від розкладу громадського транспорту, взяти машину в оренду та відправитись у подорож або навіть пов’язати свою професію з водінням. На порталі Stolica ви маєте можливість записатись в автошколу, де навчання не тільки ефективне, але й цікаве. Учні можуть здобути теоретичні знання в режимі онлайн та застосувати їх на практиці в мережі закладів «Автошколи Столиці» або в будь-якій іншій автошколі, якщо живете в іншому населеному пункті і не можете приїхати в столицю.
Особливості навчання в автошколі
Навчання в автошколі починається з вивчення теорії. Здобуті знання закріплюються на практиці.
Що вивчають на теоретичних заняттях
На теоретичних уроках вивчається:

  • будова та технічне обслуговування автомобіля;
  • основи управління транспортним засобом;
  • правила дорожнього руху;
  • етика водія.

Учням розповідають про правила надання першої медичної допомоги та перевезення пасажирів, вантажів.
Чим займаються на практичних заняттях
Уроки керування проходять під контролем інструктора, який допомагає, пояснює, вчить їздити. Перші заняття відбуваються на автодромі. Тут студент навчається рушати з місця, паркуватися на відкритій парковці, у гаражі, об'їжджати перешкоди, проїжджати естакаду.
Після тренувань на автодромі здійснюється виїзд у місто. Інструктор підбирає маршрут, залежно від навичок учня. Під час практики вдасться освоїти їзду в різних умовах.
Особливості складання іспитів
Щоб отримати посвідчення водія, потрібно успішно скласти іспит в МРЕВ ДАІ. До цього екзамен проводиться на базі автошколи.
Як проходить іспит у МРЕВ ДАІ
Іспит складається з теоретичної частини та практики. На комп'ютері потрібно дати відповідь на 20 тестових запитань. Можна зробити не більше двох помилок, щоб отримати допуск до практичної частини.
Під час практики треба продемонструвати вміння керувати та здійснювати маневри на автодромі ДАІ та у місті. Маршрут затверджується перед складанням іспитів.
Як проходить іспит в автошколі
Іспит в автошколі ідентичний тому, який проводиться в МРЕВ. Він не тільки допомагає закріпити знання, а й готує випускника морально до головного екзамену на отримання водійського посвідчення.
Автошколи допомагають опанувати теорію та здобути практичні навички, які дозволять впевнено почувати себе на дорозі. Завдяки можливості вчитися онлайн, навчання водінню стало ще доступнішим.