ПФУ повідомляє про перерахунок пенсій на Херсонщині з 1 березня

1 месяц назад 0

З 1 березня 2024 року на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2024 року № 185 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році” Головним управління Пенсійного фонду України в Херсонській області проведено індексацію пенсій, підвищено розміри мінімальних пенсій по інвалідності колишнім військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшено рівень мінімальних пенсійних виплат окремим віковим категоріям пенсіонерів.

Відповідно до вищевказаної постанови Уряду перерахунку підлягають пенсії, призначені за Законами України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“, “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи“ та “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб“ (особам з числа військовослужбовців строкової служби) із застосуванням коефіцієнта підвищення у розмірі 1,0796. 

До пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, розмір яких після індексації не підвищується, встановлюється щомісячна доплата в розмірі 100 грн.

Важливо, що за результатами перерахунку, розмір збільшення в результаті перерахунку пенсії з 1 березня не може бути меншим за 100 гривень та більшим за 1500 грн.

Разом із зазначеним підвищенням пенсій з 1 березня проведено перерахунок мінімальної пенсії за віком та доплати за понаднормовий стаж (непрацюючим пенсіонерам), надбавок та підвищень до пенсії, максимальної пенсії з урахуванням підвищеного з 1 січня 2024 року розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 2093 до 2361 грн.

На Херсонщині в результаті перерахунку середнє збільшення розміру пенсії пенсіонерам становить 339,67 грн, а середній розмір пенсії — 4900,09 грн.

Всі вищевказані перерахунки проведені в автоматичному режимі і не потребують особистого звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України.

Більш детальну інформацію завжди можна отримати за телефоном “гарячої”лінії Головного управління: +38 067 296 06 67; +38 067 302 45 66 (Viber,WhatsApp, Telegram).