«Пліч-о-пліч»: На Херсонщині у межах програми відновлять понад сто населених пунктів

8 месяцев назад 0

Будівельники з різних регіонів України вирушають до ще 76 населених пунктів та допомагатимуть відбудувати 3000 будинків та об'єктів соціальної сфери Херсонської області в рамках президентської програми "Пліч-о-пліч.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, до програми включили населені пункти, які раніше не були в переліку. Зокрема, Музиківку, Миролюбівку, Нововоронцовку, Нововознесенське та Кар'єрне. Зараз там тривають роботи з обстеження. До відбудови залучили 13 регіонів України.

"Загалом "Пліч-о-пліч" охопить 102 деокуповані села та селища. Ремонтні роботи проводять у населених пунктах, які не знаходяться на лінії вогню. Розпочати відновлення в інших деокупованих населених пунктах, не дозволяє безпекова ситуація. Як тільки Сили оборони відкинуть російські війська далі, бригади вирушать і туди",  — сказав Прокудін.

Також голова ОВА у відеозверненні подякував регіонам, які долучились до відбудови Херсонщини.

"Лівий берег — вся Україна пліч-о-пліч з вами, ми всі з нетерпінням чекаємо деокупації, відбудуємо кожен зруйнований будинок та повернемо вас до нормального життя" , — наголосив Прокудін.
 
Що відомо про відбудову Херсонщини в рамках президентської програми "Пліч-о-пліч" У селах Бобровий Кут, Ольгине і Старосілля будівельники з Дніпропетровщини почали відновлювати будинки, які були пошкоджені російськими обстрілами.

Лісівники з Рівненщини встановили дитячий майданчик в Заградівці Кочубеївської громади. На місці пошкодженого вони встановили новий, а також довкола висадили молоді туї.

Всього 15 областей України допоможуть окремим громадам Херсонщини відбудувати пошкоджене житло та соціальні об'єкти. Відновлення населених пунктів, які зруйнували російські військові відбудеться в рамках всеукраїнського пілотного проєкту "Пліч-о-пліч".

У селі Давидів Брід відремонтували шість будинків, які були пошкоджені обстрілами РФ. Бригади будівельників з Івано-Франківська в рамках програми "Пліч-о-пліч" демонтують зруйновані дахи, ремонтують фасади, утеплюють будинки та міняють вікна і двері.