Поліція фіксує наслідки ворожих атак на Херсонщину

7 месяцев назад 0

російські війська цілодобово завдавали удари по Херсону, населеним пунктам Бериславського та Херсонського районів із РСЗВ, мінометів, артилерії, авіації та БпЛА. Атак зазнали об’єкти цивільної та житлової інфраструктури.

Повідомили у пресслужбі поліції Херсонської області.

Противник наніс авіаудари по Бериславу, вибухами керованих бомб пошкоджено 5 будинків та складські приміщення, у навчальному закладі вибуховою хвилею вибило вікна та двері, травмовано 73-річного місцевого жителя.
Під авіаударами ворога перебувала і Костирка, після потужного вибуху зруйновано ангар зі сільськогосподарською технікою, там почалася пожежа, поранення отримав 54-річний охоронець. Вогнем пошкоджено комбайн, 3 трактори, кран, 2 вантажівки, навантажувач та бензовоз.
Окупанти завдали авіаційні удари керованими бомбами і по Зміївці, вибухами пошкоджено 9 будинків та дорогу.
Майже о 04-й годині ранку російські військові накрили вогнем із реактивних систем залпового вогню Станіслав. Один зі снарядів влучив у приватний будинок, у 4-х членів однієї родини віком від 54 до 87 років діагностували гостру реакцію на стрес. Обстрілом пошкоджено 10 житлових будинків.

Херсон та його передмістя російська армія обстрілювала з різного виду озброєння. У Корабельному районі під час нічного ворожого обстрілу з РСЗВ снарядами пошкоджено адміністративну будівлю, багатоповерхівку, щонайменше 19 приватних будинків та автомобілі, поранено 63-річну жінку та чоловіків віком 33 і 67 років.
Вночі з РСЗВ окупанти обстріляли і мікрорайон «Таврійський», значно пошкоджено багатоповерхові будинки та перукарню, на автостоянці вигоріли автомобілі. У власних квартирах поранення отримали 34-річний чоловік та троє членів однієї родини: 24-річний чоловік, його 27-річна дружина та 9-місячна донька. З дитиною нині все добре, у неї садно голови.
У Дніпровському районі внаслідок ворожого обстрілу поранено 52-річного чоловіка.
Військові рф обстріляли Комишани, постраждала 53-річна місцева жителька.

Під артилерійським вогнем перебувала Антонівка, російські снаряди пошкодили будинки та автомобіль на території церкви, уламкові поранення отримали 45-річний чоловік та троє жінок віком 75, 82 і 83 роки, загинув 50-річний чоловік. Також на подвір’ї тяжко травмовано 11-річну дівчинку, у неї відкрита черепно-мозкова травма, відкритий перелом, численні уламкові поранення. Нині за її життя борються лікарі.

На місцях ворожих атак працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулі дві доби поліція відреагувала на 555 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 10 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.